Den ultimate sommerkaken
Denne jordbærkaken, som er inspirert av pannacotta, lages uten ovn og passer derfor utmerket på hytta. Den er lett å lage og smaker fortreffelig som en ekstra kos på varme sommerkvelder.
200 g havrekjeks 1 dl malte valnøttkjerner 100 g smeltet smør Fyll: 500 g friske jordbær 3 dl kremfløte 3 dl lettrømme 1 pk. gelépulver med sitronsmak (med halvparten av vannet)1 kurv jordbær til pynt
Fremgangsmåte:
Knus havrekjeksene og bland med malte valnøtter og smeltet smør. Trykk deigen i en rund kakeform, ca. 22 cm i diameter, med avtakbar kant.Rens jordbærene og sett dem i bunnen. Pisk kremfløten stiv og bland med lettrømmen. Lag sitrongelé etter anvisningen på pakken, men med halvparten av vannet. Avkjøl gelévæsken og hell den i kremblandingen i en tynn stråle under omrøring. Hell massen over bærene og la det stå kaldt til det stivner.Ta kaken ut av formen og pynt med jordbær.
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
5 kommentarer:
Gjett om eg fekk lyst på kake no ;O) Det såg veldig lekkert ut med jordbær i kaken ;O)
Fristende kake, den skal jeg prøve i sommer! tusen takk!
God sommer!
Mye bra ideer og mye fint å se på :-) Den kaken fikk jeg veldig lyst på :-) Må nok lage den snart :-) Ha en fin helg :-)
Denne må prøves i sommer ja! Spisebordet ditt ble kjempeflott med bokstaver på!! Ha en fin kveld:)
Mmm... nå fik jeg lyst på kake :) Må nok prøve den i sommer.
Legg inn en kommentar