Den ultimate sommerkakenDenne jordbærkaken, som er inspirert av pannacotta, lages uten ovn og passer derfor utmerket på hytta. Den er lett å lage og smaker fortreffelig som en ekstra kos på varme sommerkvelder.

200 g havrekjeks 1 dl malte valnøttkjerner 100 g smeltet smør Fyll: 500 g friske jordbær 3 dl kremfløte 3 dl lettrømme 1 pk. gelépulver med sitronsmak (med halvparten av vannet)1 kurv jordbær til pynt

Fremgangsmåte:
Knus havrekjeksene og bland med malte valnøtter og smeltet smør. Trykk deigen i en rund kakeform, ca. 22 cm i diameter, med avtakbar kant.Rens jordbærene og sett dem i bunnen. Pisk kremfløten stiv og bland med lettrømmen. Lag sitrongelé etter anvisningen på pakken, men med halvparten av vannet. Avkjøl gelévæsken og hell den i kremblandingen i en tynn stråle under omrøring. Hell massen over bærene og la det stå kaldt til det stivner.Ta kaken ut av formen og pynt med jordbær.

5 kommentarer:

Joanna sa...

Gjett om eg fekk lyst på kake no ;O) Det såg veldig lekkert ut med jordbær i kaken ;O)

Jorunn sa...

Fristende kake, den skal jeg prøve i sommer! tusen takk!
God sommer!

alvens kreative hjørne sa...

Mye bra ideer og mye fint å se på :-) Den kaken fikk jeg veldig lyst på :-) Må nok lage den snart :-) Ha en fin helg :-)

Camilla at home sa...

Denne må prøves i sommer ja! Spisebordet ditt ble kjempeflott med bokstaver på!! Ha en fin kveld:)

Stine ☆ sa...

Mmm... nå fik jeg lyst på kake :) Må nok prøve den i sommer.