5 desember

Oppskrift på rødvinsgløgg:

3-4 store skjeer gløggkrydder tilsettes 1 flaske rød vin i en kasserolle ( ikke din beste vin selvfølgelig...) Billig rødvin er ok til gløgg.

Trekk kasserollen av platen like før kokepunktet og sil så av krydderet og tilsett rosiner og nøtter.

Enjoy!


Store pepperkakehjerter i vinduene er også et must her hos oss.

Her har du pepperkakeoppskrift: (til dere som ikke har Ikea i nærheten, hihi)
200 g mørk sirup
80 g brunt sukker
170 g sukker
2 dl kremfløte
200 g smeltet smør
10 dl hvetemel
3 ss Freia Regia BakeKakao
1 ts natron
3 ts kanel
2 ts kardemomme
1 ts nellik
2 ts ingefær
2 ts stjerneanis pulver (kan sløyfes)

Bland sirup, sukker og fløte i en stor bolle. Tilsett smør og rør godt. Bland i hvetemel blandet med kakao, natron og krydder. Dekk deigen til og la den stå i minimum 2 timer.

Kjevle deigen ut på en melet arbeidsbenk. Stek gjerne en prøvekake for å se om deigen flyter ut. Hvor tynn deigen skal kjevles avhenger av hva den skal brukes til. Til små hjerter og kaker passer det med 2-3 mm, til større hjerter og dekorasjoner må deigen være noe tykkere. Stikk ut kakene og legg dem på bakepapir. Store figurer bør skjæres ut på platen, slik at de ikke ”drar” seg.

Stek kakene ved 180°C i 6-8 minutter. Avkjøl kakene på rist. Smelt hvit kokesjokolade i vannbad og bruk en sprøytepose eller lag dit eget kremmerhus av bakepapir og dekorer som på bildet eller etter eget ønske. Til slutt dekoreres pepperkakene med sjokoladehjerter, tall og sølvkuler

La pepperkakene stå litt kjølig en liten stund før du pynter hjertene.

4 kommentarer:

ruffa sa...

Heeeeiiisan.

Har vært innom bloggen din utallige ganger og du verden for et hav av kreative kunstverk og totalt vakre gjennomførelser av alle ting.

Jeg har prøvd å sende deg en mail, men får den kun i retur.

Kunne du vært så snill å sende meg en liten mail på casakreativ@gmail.com så svarer jeg deg med deg jeg gjerne vil dele med deg :))))

Ha en strålende adventshelg.

Klemmer
Renee/ruffa

FlorasFrue sa...

Mmmm, pepperkaker og gløgg - da er det jul! Herlig lukt og herlig smak :)
Fortsatt god helg!

Trude sa...

Kjekke adventsinnlegg fra deg:-) Godt jeg har IKEA i nærheten, ellers hadde det nok ikke blitt pepperkakehjerter i kjøkkenvinduene hos oss... Har mer enn nok med kakemanndeig å hanskes med...Fortsatt god helg, eller søndag er vel mer riktig å si.

Maliva`s verden sa...

Hmmm..oppskriften er notert:o)
God adventstid til deg fra Maliva