20 desember

Mitt julebrød er egentlig en vanlig hvetebrød oppskrift ala mormor, men bare at til jul spanderer jeg litt mer syrup i deigen slik at den blir søt og god selv uten rosiner og sukatt.


Dette trenger du til 4 store runde brød:

250 g smør
10 dl melk
ca 1200 g hvetemel
2 pk fersk gjær
125 g sukker
5 ss syrup
2 ts kardemomme
1 egg til pensling

Vanlig gjærdeig fremgangsmåte og stekes i nederste rille ca 30-40 min på 175 grader.

Juhuuu bare 4 dager igjen til jul:))

6 kommentarer:

Beth sa...

Det er så koselig å lese at det er flere som holder på sånne tradisjoner?
Det så kjempegodt ut og det er nesten så jeg kan kjenne duften av nystekt brød her...Mmmmm...

Linda aka Myrini sa...

Nammmm, skal bake i morgen, så tusen takk for oppskrift :)
Ha en fin kveld!

Therese sa...

mmm - ser godt ut! Tror jeg må prøve oppskriften din :)

Ønsker deg en gooood jul!
klem

Jannicke sa...

Det var en imponerende stor gjærbakst! Julebrødene så knallgode ut!
J.

Fruen på skogmo sa...

Denne oppskrifta må jeg definitivt prøve! Etter som at prinsessa (plutselig!) ikke liker rosiner, tror jeg denne kan bli midt i blinken som julebrød ;o)

Tusen takk for at du deler oppskrifta, og vil samtidig benytte anledingen til å takke deg for alle de flotte juletipsene du har delt med oss i desember! Ikke vanskelig å komme i julestemninge når man besøker deg altså ;o)

Ønsker deg ei fredfull og koselig julehøytid!

Ida Marie sa...

Etter at verdens beste bestemor gikk bort er det jeg som har fått oppgaven og holde tradisjonen hvetebrød i hevd.. Så kjekt at du har lagt ut denne oppskriften, nå blir det baking, julesanger og et lite glass rødvin :) God jul til alle sammen!!